Apple a plătit miliarde de dolari ca să nu rămână în urma competiției

de: Florin Cașotă
03 05. 2019

Apple a rezolvat disputa cu Qualcomm ca să poată lansa iPhone-uri 5G în 2020. Însă nu a fost ieftin și a scos miliarde ca să nu rămână în urmă.

Apple a decis să încheie ostilitățile legale cu Qualcomm, însă acestă nouă prietenie a avut și un cost: 4,7 miliarde de dolari.

Qualcomm, care a raportat vânzări și un profit mai mare decât așteptările pentru al doilea trimestru, a făcut primele dezvăluiri legate de înțelegerea cu Apple.

Producătorul iPhone-ului a decis să plătească nu mai puțin de 4,7 miliarde de dolari către Qualcomm pentru ca disputa legală să se încheie. Așadar, este de așteptat ca veniturile producătorului de procesoare să crească cu 4,5-4,7 miliarde de dolari în al treilea trimestru datorită acestei înțelegeri.

„Suntem încântați că am ajuns la o înțelegere pe mai mulți ani cu Apple și așteptăm cu nerăbdare să continuăm acestă relație”, a declarat Steve Mollenkopf, CEO-ul Qualcomm.

5 miliarde ca Apple să nu rămână în urmă

El a mai spus că implementarea tehnlogiei 5G în dispozitive Android a început și că 2019 va fi un an decisiv. Astfel, Apple respiră ușurată deoarece va putea lansa un iPhone cu conectivitate 5G în 2020.

În ultimii doi ani, telefoanele companiei californiene au conținut modem-uri de la Intel, însă acest parteneriat s-a încheiat din cauza inabilității Intel de a realiza un modem 5G pentru telefoane.

Surse din interiorul companiei Intel au declarat că Apple și-a pierdut încrederea în abilitatea Intel după ce au fost ratate mai multe deadline-uri pentru livrarea de modemuri 5G pentru iPhone.

Astfel, compania nu a avut de ales și s-a împăcat cu Qualcomm și au încheiat un parteneriat pe mai mulți ani, cu posibilitate de prelungire.

Sigur, suma de aproape 5 miliarde de dolari este una mare, dar Apple ar fi pierdut și mai multe miliarde de dolari dacă ar fi continuat cu Intel deoarece astfel primul iPhone 5G ar fi fost lansat abia în 2021, adică la doi ani în spatele Samsung, Huawei sau LG.